Scapa de redirectionarea catre tavanero.com (Chrome, Firefox, IE and Edge)

Recent am avut ocazia de a folosi un laptop pe care navigatorul de intenet Chrome, la deschidere, afisa pagina tavanero.com, asa cum se vede in imaginea de mai jos.tavanero

Am cautat pe google, folosind un alt bowser, si am dat peste acest articol https://malwaretips.com/blogs/remove-tavanero-com-tavanero-tavanero-php/, care explica ce este tavanero.com si cum poti scapa de problema.

Se pare ca problema a aparut la instalarea unui program gratuit care a modificat setarile browser-ului Chrome astfel ca pagina de pornire si motorul de cautare implicit a fost setat pe http://www.tavanero.com.

Am urmat pasii din articolul gasit mai sus astfel:

    1. Am scanat calculatorul cu  Malwarebytes Adwcleaner.

Acesta a scanat si a eliminat ce a gasit apoi a cerut restartarea calculatorului.

    1. Dupa care am mers la pasul 5: Resetarea browser-ului la setarile initiale.

Cand am deschis Chrome si am mers la Setari, in partea de sus am fost avertizat legat de setarile modificate de catre o aplicatie si m-a intrebat daca doresc revenirea la setarile initiale. Am ales Reset Settings si, la redeschiderea browser-ului Chrome, nu am mai avut probleme cu tavanero.com.

Bineinteles ca am mai facut o scanare a laptop-ului, de data aceasta cu MALWAREBYTES, pentru a ma asigura ca nu mai am si alti intrusi.

Lasă un comentariu