Paste

Reteta 1

Pastele se fierb în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Eu am folosit Fettuccine de la Barilla (cam 250 g), dar le puteţi înlocui cu tagliatelle sau orice tip de paste lungi.

Într-o tigaie se topesc 2 linguri  de unt, după care se adaugă o lingură de zeamă de lămâie şi jumătate de linguriţă de coajă de lămâie, rasă. Se lasă aşa cam 30 de secunde la foc mic pentru ca untul să nu se rumenească. Apoi, se toarnă peste compoziţie o jumătate de cană de smântână lichidă pentru gătit (recomand Gran Cucina, se găseşte prin hypermarketuri în general). Se asezonează totul cu sare şi piper şi se mai lasă acolo până când sosul se reduce puţin. Pastele, scurse bine de apă, se răstoarnă în tigaie şi se amestecă bine (respectaţi cantităţile pentru că nu trebuie să aveţi prea mult sos în fafurie, el trebuie doar să ungă fettuccinele). Şi gata masa. Această reţetă e potrivită atât pentru prânz, cât şi pentru o cină uşoară.

Reteta 2

Se fierb în apă cu sare conform instrucţiunilor şi minutelor de pe ambalaj.

Într-o tigaie, se călesc 4 căţei de usturoi tocaţi şi un ardei iute sau o linguriţă de fulgi de chilli în două-trei linguri de ulei de măsline. Se amestecă cu pastele pe care le-am scurs în prealabil şi se mai ţin pe foc un minut, timp în care le asezonăm cu sare şi piper. Am ras şi puţină brânză deasupra.

Spor la savurat!

Lasă un comentariu